Stapsgewijs naar topteams

Teams zetten de doelstellingen van je organisatie om in concrete resultaten. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het ontwikkelen van je team echter geen ‘Rocket science’.

Wil je weten hoe sterk jouw team is? Vraag dan het Team Assessment aan gebaseerd op de principes van Patrick Lencioni

Meer weten over Team-assessment? Afspraak maken

Teamontwikkeling, hoe doe je dat?

“Ontwikkelen? … Tot wat?”

Deze vraag geeft al aan dat teamleden willen weten wat de visie van de organisatie is: ‘Waar staan wij voor?’

Deze visie moet tevens een hoge ambitie hebben anders is de motiverende werking ervan zwak en raken teamleden ook niet duurzaam ‘aangehaakt’. 

Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de cultuur binnen teams. Het is essentieel dat de teamleden vertrouwen in elkaar kunnen hebben en vanuit betrokkenheid, openheid en verantwoordelijkheid kunnen werken aan gezamenlijke resultaten.

teamwork

Ieder mens is uniek en anders. Daarom zijn de antwoorden op de volgende vragen essentieel voor een optimale teamontwikkeling.

  • Hoe verbeteren wij onze samenwerking en communicatie?
  • Hoe kunnen we elkaar maximaal waarderen en respecteren?
  • Hoe creëren we een cultuur waarin Feedback normaal is?
  • Hoe komen ieders talenten het beste tot hun recht?
  • Hoe komen we als team tot een maximale performance?

Het antwoord op al deze vragen krijg je met Personalcolor!

Teamontwikkeling …..  Start met Personalcolor!

Het meest krachtige instrument voor je teamontwikkeling. Ontdek hoe je je teams kunt versterken en hoe waardevolle eigenschappen en kwaliteiten van teamleden nog beter kunnen worden ingezet.

Onze aanpak

Sta jij aan het hoofd van een organisatie en wil jij optimaal functionerende teams bouwen waarin wordt samengewerkt en medewerkers hun capaciteiten en talenten inzetten voor een prachtig eindresultaat?

Als W2 Insight zijn we er voor organisaties die hun teams naar een hogere performance willen tillen. We zijn er ook voor leidinggevenden die hun eigen leiderschap willen blijven ontwikkelen en die ambiëren dat hun medewerkers kunnen blijven groeien in hun eigen functioneren, samenwerking en ontwikkeling.

Ontdek onze aanpak

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven

W2insight is van grote waarde geweest bij het opzetten en verder ontwikkelen van onze opleiding voor Reïntegratie Adviseurs. W2insight levert als geen ander maatwerk en werkt op een persoonlijke en authentieke manier aan attitude en persoonlijke ontwikkeling van de cursisten. Zowel in persoonlijke coaching als in groepsverband worden zo grote transformaties bewerkstelligd.

Wil je trainers of coaches die serieus werk verrichten en dit tevens met veel humor brengen,
dan ben je bij hen aan het goede adres!


Wanda Best | Directrice
Best Miracles

W2 Insight heeft bij Risse Groep voor onze werkleiders een programma verzorgd van training en training on the job.
Dit programma is gericht geweest op het terugdringen van het kortdurende frequente verzuim van de medewerkers.
Juist bij het terugdringen van deze vorm van verzuim zien wij als Risse de juiste relatie tussen medewerker en werkleider als essentieel. W2 Insight heeft met haar programma veel kwaliteit gebracht in deze relationele sfeer; zakelijk waar dat nodig is en oprecht betrokken waar dat nodig is.

Ik beveel organisaties die die hun kortdurend verzuim terug willen dringen, het programma van W2 Insight van harte aan!

Rob Poppelaars | Manager ArbeidsTrainingsCentrum
Risse Groep

"W2 Insight geeft al meerdere jaren tot volle tevredenheid van de Dienst Justitiële Inrichtingen te Roermond (onderdeel van het Ministerie van Justitie) trainingen aan langgestrafte gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. De thema`s van deze trainingen behelzen met name Communicatie en Persoonlijk Leiderschap waarbij deze moeilijke doelgroep steeds varieert van samenstelling en hulpvragen.

Het lukt W2 Insight telkens om deelnemers aan het programma te boeien en in te spelen op de vragen die bij hen leven. W2 Insight houdt daarbij tevens de focus op de opdracht van ons als opdrachtgever. De trainingen hebben een belangrijke meerwaarde op de re-integratie van de deelnemers in de maatschappij."

M. Gerits | directrice PTC.
Dienst Justitiële Inrichtingen

Actueel

Ontvang gratis ons e-book

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book met 25 inspirerende verhalen over leiderschap.